Saturday, March 17, 2007

MEIDÄN KAIKKIEN HYVÄKSI

.

There's strength in numbers. Together we're strong. In a flock, but also as individuals. Laumoina, parvina, sukuina ja kansakuntina meissä on voimaa, mutta myös yksilöinä.

Selailin lehtinippuja ja silmiin osui Punaisen Ristin ilmoitus. He etsivät monikulttuuritoiminnan kehittäjää. Ohjelman tarkoituksena on kehittää monikulttuurista vapaaehtoistoimintaa.

Jos käsitän ilmoituksen oikein, kansalaisjärjestömme aikoo kutsua maahanmuuttajia mukaan tekemään vapaaehtoistyötä, ja henkilö jota ilmoituksella haetaan, tulisi värväämään vapaaehtoisia ja järjestämään toiminnan mahdollisuuksia suomalaisille, maahanmuuttajille ja pakolaisille.

Siinäpä rakentava ajatus ja suunnitelma. Ihmisten taidot ja voimavarat yhdistyvät, työttömät voivat löytää jotain tekemisen arvoista tekemistä ja solmia ihmiskontakteja. Parjatut somalitkin pääsevät näyttämään olevansa avun arvoisia. Lupaavaa. Siis JOS käsitin ilmoituksen oikein. Kaikki järjestöjen esittelyt ja ilmoitukset on kirjoitettu sellaisella kielellä että en tahdo millään saada lauseista merkitystä ulos. Ehkäpä voisin ilmoittautua vapaaehtoiseksi kääntämään tiedonantoja yksinkertaisemmalle suomen kielelle.

Ennen kuin voi kääntää tai tulkata mitään, täytyisi käsittää mitä alunperin sanotaan. Tulkkaukseni tai tulkintani saattaa olla väärä, mutta käsittäisin asian niin että työ jota tehdään nimikkeen "maahanmuuttajien hyväksi" alla, on itse asiassa työtä jota tehdään "sekä maahanmuuttajien että alkuperäisväestön hyväksi". MEIDÄN KAIKKIEN HYVÄKSI, ja meidän kaikkien kannattaa osallistua. Ellei halua osallistua, olisi ainakin antaa muiden tehdä rauhassa työtä eikä haitata sitä epäluottamuslauseilla ja ennakkoluuloisilla vihan ilmauksilla.

www.redcross.fi

Turussa ja Tampereellakin toimitaan maahanmuuttajien hyväksi. Saanen tarjota tulkkaukseni: MEIDÄN KAIKKIEN HYVÄKSI, ei ainoastaan maahanmuuttajien.

Pirkanmaan yhdistys HESHU
.

3 comments:

 1. Tervehdys Rita, olet kirjoittanut sillä aikaa kun olin muualla taas tosi paljon tärkeistä asioista.
  Vie taas jonkin aikaa kun olen ajan tasalla täällä "blogistanissa".

  ReplyDelete
 2. cathy6:12 am

  Check your mail, Rita. Jocelyn replied!

  ReplyDelete
 3. Tervetuloa takaisin Leonoora!

  Thanks Cathy!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.