Thursday, May 10, 2007

JOS HERNE ON JO VALMIIKSI NENÄSSÄ

.

More and more green and other colours. Vihreä ja muut värit sen kun lisääntyvät ympärillämme.

Tein eilen pienen tripin kampaajalle. Sinne suunnistaessani poikkesin hetkeksi matkan varrella olevalle kirpputorille, ulkoilma-sellaiselle. Jouduin poistumaan koska kanssaihmisen tupakansavut kulkeutuivat hengityselimiini.

Ajatella, siinä on asia jonka nykyään uskaltaa sanoa ääneen... tai no melkein ääneen, ellei sano sitä tupakoitsijan läsnäollessa. Kokemus on osoittanut että tiettyihin puheenaiheisiin reagoidaan voimakkaasti ja kohta saa katua syntymäänsä jos on sattunut väärän sanan sanomaan. Tupakoitsija liittää hyvin herkästi viestiin itseensä kohdistuvan paheksunnan, vaikka sitä ei siihen olisi tarkoitettukaan.

Toinen herkästi reagoiva ihmisryhmä on teini-ikäiset. Jos vanhemmat kysyvät melkein mitä tahansa, heti on niskakarvat pystyssä koska oletetaan että kyseessä on kontrollointiyritys.

Onneksi minun ei tarvitse osallistua kumpaankaan edellämainittuun kommunikointiin. Niin, tai... kerran minulla oli yskä, ihan oikea flunssasta seurannut yskä, ja sitä yskää kun yskin työpaikan neuvotteluhuoneesta ulos astuessani, läheisestä tupakkatilasta kuului erään Paavon ääni: "No niin, nyt se tupakansavu sitten jo muka häiritsee tuonne asti!"

Samaa taipumusta ja hernenenäisyyttä olen nyt katsellut sivusta muutamana päivänä monikulttuurinvastustajien blogien kommenttiosastoissa sekä eilen vielä Hesarin toimittajan sananvapauspostauksen yhteydessä. Se meni jotenkin siihen tapaan että bloginpitäjältä kysyttiin mitä mieltä hän on tapauksesta Mikko Ellilä. Kun hän vastasi että ei tunne tapausta, mutta periaatteessa on sitä ja sitä mieltä asiasta YLEENSÄ, kohta alkoivat kivet lentää ja väitettiin että hän oli ottanut kantaa siihen nimenomaiseen tapaukseen ja bla bla bla. Sananvapauskeskustelu ei kehittynyt terveeseen eikä hedelmälliseen suuntaan, mutta osoitti omalta osaltaan että sananvapautta ei blogimaailmassa ole. Sen sijaan on paljon väärinkäsityksiä, sanojen vääristelyä, teilausmentaliteettia. Ei hyvää tahtoa kommentoijien välillä. Hyvin harvoja yrityksiä sovitella, osoittaa hyvää tahtoa, antaa toiselle tilaisuus selittää ja KUUNNELLA mitä hän sanoo, sen sijaan että väitetään hänen sanoneen mitä oletetaan hänen sanoneen. Herne on jo valmiiksi nenässä, ja jokainen tietää täsmälleen miten väärässä se ja se henkilö on ja miten asioitten tulisi olla. Jokaisella on tarvittava määrä järkeä omassa päässään ja muut ovat idiootteja jotka elävät haavemaailmassa.

Tilaisuuksia sananvapaudesta ja monikulttuurista keskustelemiseen avautuu siellä täällä. Jotenkin vaan näyttävät lähes kaikki menevän pilalle. Reinoblogin Reino lupaili pistää pystyyn blogin jossa samoinajattelijat ja toisinajattelijat pääsisivät keskustelemaan. Kokeilen mielelläni, kiitos, mutta ettei vaan tuo sama rääpiminen ja toisten mielipiteiden mollaaminen ja pilkunpökkiminen sielläkin jatku. Jos herne jo valmiiksi nenässä.
.

2 comments:

  1. Talla ei tietenkaan ole mitaantekemista herneiden kanssa, mutta mika on tuonkasvin nimi? Olen joskus saanut sellaisen suomalaiselta ystavaltani ja se kasvaa nyt taalla jossakin, mutta en kuitenkaan tieda sen nimea.

    ReplyDelete
  2. Sen nimi on kaihonkukka. Viihtyy varjossa.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.