Sunday, May 06, 2007

KIVAN EILISEN JÄLKITUNNELMISSA

.
Syötiin lounaaksi uusia perunoita ekaa kertaa tänä vuonna. Aikaista. Muutenkin kevät on tavallista aikaisemmassa. Sen huomaa valkovuokoista joita on yleensä vasta äitienpäivän tienoilla. Eilisistä nyyttäreistä jäi ruokaa jaettavaksi kaikkien kesken. Söin äsken jälkkäriksi Nikon pannukakkua. Se oli hyvää, ja tosi EKSOOTTISTA, siihen nähden että monikulttuurisilla kutsuillamme suomalaisuus oli melkein kuin vähemmistöä. Niko ja hänen äitinsä Tuula olivat tuoneet purkista pursotettavaa kermavaahtoa jota voi pröötätä pannarin päälle. Sellaisesta traditiosta en ollut kuullut. Heidän tuomansa mansikkahillo sen sijaan oli tuttua kamaa.

Charlotan tuomaa mansikkakakkua ei jäänyt yhtään. Pikkulusikoin sen loput Nikon kanssa kilpaa. Kreettaliisan IHANASTA omatekoisesta lämpimästä suklaakakusta ei jäänyt muruakaan jälkipolville tai FBI:n tutkittavaksi.

Uusi tuttavaperhe puhui ranskaa ja siitä minulle jäi päälle ranskakaipuuta, johon kotona odottava tuore ostokseni Céline Dionin tupla-cd olikin sopiva resepti. Kuin tilauksesta! Korkkasin levyn heti. Mon ami m'a quittée. Hymne à l'amitie, Je ne veux pas, C'est pour vivre, Les chemins de ma maison...
10-vuotias Kaisa osaa puhua ranskaa. Tässä hän piirteli. Meillä oli kiva piirtelyhetki. Pojat saivat aikaan Ruotsin laivan, leijonan ja huippuhienon tiikerin, josta otin kuvan. Harmi että en saanut Ruotsin laivasta kuvaa. Muutenkin pieni harmi että kaikki kuvat eivät onnistuneet, mutta lisää seuraavalla kerralla. Onhan niitä tässäkin.Aija Lauran taideteos Merenneito.


Näin upeaa tiikeria ei ole nähty koskaan. Se näyttää siltä että jos hännästä kiertäisi, vartalo alkaisi surista ja tikru pörräisi lentoon.


Vasemmalta oikealle: Jean Louis, Kyllikki ja José. Ensin mainittu on ranskalainen, Kyllikki on suomalainen monitoiminainen, ja 12 vuotta Suomessa asunut José on kotoisin Perusta. Jean Louis on lapsena asunut Argentiinassa, joten espanjan kieli sujuu. Kyllikki lienee ainoa joka puhuu koko ajan suomea ja pitää meitä tasapainossa, jotta emme mene ihan sekakielisiksi. Charlotta ja minä puhuimme italiaa Gianmarion (eli Marion) kanssa ja tulimme välillä tuhonneeksi sekä italiaa että suomea. Mitä pidätte koosteesta "Sono stata busyissima" (Olen ollut kiireisissima)? Hirveää kieltä. Tunnustan syyllisyyteni.


Gianmario puhuu muuten tavattoman hyvää suomea. Käyttelee jopa partitiivia, mitä ulkomaalaiset eivät usein tee. Kuvassa vasemmalla.


Tiedättekö mikä on hassu juttu? Se että olen tavannut kroatialais-italiais-unkarilaisen Gianmarion vasta Vappuna bahai'n ystävien juhlassa muutama päivä sitten, ja nyt toista kertaa, ja kuvassa olevan Henrikin eilen vasta ekaa kertaa, ja he tuntuvat silti ihan tutuilta. Hah hah, hyvä poseerausilme. Varo että suu ei jää tuohon asentoon :)

Täytyy vielä kertoa Gianmarion saapumisesta kutsuille. Hän oli ensimmäisiä jotka saapuivat meidän tilaisuuteemme, mutta paikalla oli, ja paikalle saapui kaiken aikaa, englanninkielisen harrastelijateatterin näyttelijöitä harjoituksiin, jotka he pitivät toisessa päässä käytävää. Selitimme ja viuhdoimme ensin sitä oliko Gianmario vienyt pyöränsä oikeaan paikkaan sisäpihalle, ja sisäpuhelimen soidessa piippasin aina uuden ihmisen sisään. Meidän juhliimme saapuvia ohjasin naulakoille ja kerroin missä päin keittiö on jos sitä tarvitsivat jne. No Gianmario oma-aloitteisena seurallisena ihmisenä astui sisään huoneeseen jossa oli väkeä, alkoi esitellä itseään ja kätellä ihmisiä, englantia puhuen koska muutkin kuuluivat sitä puhuvan. Onneksi minäkin olen aika puhelias ja olin jo ehtinyt muutamalla näyttelijälle kertoa että meillä on juhlat. Heistä joku älysi sanoa Gianmariolle että tämä taisi olla menossa eri tilaisuuteen kuin mihin oli erehdyksessä menossa. Ehkä hiukan noloa, mutta minusta juttu hoitui erittäin hienosti! Gianmario osasi käyttäytyä ja samoin näyttelijät. Hauska, sympaattinen tapaus. Pieni inhimillinen erehdys. Hih.

Minä pidän meidän ystävistämme, ja nostan hattua Finn-Brit Playersillekin!
.

2 comments:

  1. Hei! Maailman paras tiikeri! Tämä se vasta on asiaa, jezz! :-)

    ReplyDelete
  2. Eikö vaan olekin! Hih :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.