Monday, October 15, 2007

TAITEESTA, JA SITTEN TOISAALTA TV:STÄ

.

Vuorikatu, Helsinki. An ethnic shop.

Otin tuon kuvan iranilaisesta taidenäyttelystä poistuessamme viime kuussa. Olin persian kielen lumoissa ja kamelin kuva osui ohi kulkiessa silmiin tuosta kyltistä. Shotor eli kameli oli ensimmäisen persian sanoja joita opin iranilaisilta opiskelutovereiltani Perugiassa Italiassa.

Aikaisemmassa postauksessani kuvia ja raporttia mainitsemastani

NÄYTTELYSTÄ KULTTUURIKESKUS CAISASSA

Sain juuri sähköpostin Esfahanista rouvalta joka miehensä ja liikeystävänsä kanssa toi näyttelyesineet Suomeen. Hän kysyi minulta tiedänkö muita tahoja jotka olisivat kiinnostuneita asettamaan heidän tuotteitaan näytteille. Pitää miettiä. Tiedättekö te?

Katsoimme eilen kaksi saksalaista TV-sarjaa, Ketun ja Derrickin. Tehokasta kieleen virittäytymistä. Aloin välittömästi ja automaattisesti käyttää saksaa puheessa tähän tapaan: "Glaubst du 40 sekunden riittää mikroaaltouunissa näille lätyille?"

Pahuksen digilähetykset, vai ketä syyttäisin, kun Ketun tallennus loppui kesken? Emme saaneet tietää syyllistä. Axel Richterin naapurissa asuvaa naista oli puoli vuotta vaitelias mies vainonnut - upsch; sanajärjestys saksan kielen mukaisesti järjestymään lähti. Nainen asui anoppinsa luona, ex-mies oli juonittelemalla saanut tyttären huoltajuuden. Vainoaja-mies löytyi murhattuna kotoaan. Kävi ilmi että hän oli yrittänyt kaksois-itsemurhaa entisen rakastettunsa kanssa joka oli samannäköinen kuin tämä nainen jota hän nyt seuraili, mutta oli jäänyt henkiin. Jos tiedätte mistä jaksosta puhun, kertokaa oliko kuolleen itsemurharakastetun leski syyllinen?

Olipa monimutkaista. Derrick puolestaan oli rauhoittavan yksinkertainen ja hidastempoinen, mutta silti äärimmäisen jännittävä. Donnerwetter, että se oli jännä! Realistisen tuntuinen, ei lainkaan kuten amerikkalaiset poliisisarjat. Tässä voi eläytyä henkilöihin. Vauraalla panttikonttorinpitäjällä oli nuori naisystävä, joka petti häntä. Ukko sai selville missä osoitteessa se asui jonka kanssa, ja kävi siellä soittamassa ovikelloa ja ampumassa oven läpi sen joka siihen tuli kyselemään Wehr ist da? Sattui olemaan väärä henkilö. "Ohiammuttu" miekkonen putkahti kohta kuvioihin ja alkoi ujuttautua kotivävyksi... Mutta Oberinspektor Stephan Derrick ja Harry Klein olivat jo kannoilla.

Ei kun nyt ajatukset auf Englisch! Opetuspäivä alkaa. Uusi viikko.
.

1 comment:

  1. Polga7:33 pm

    Ilmaista näytetilaa (ei myyntiä varten, mutta voihan sitä sanoa keräilevänsä) tarjoaa Malmin kirjaston isot lasivitriinit! Ja kivoja juttuja onkin - nytkin kissoja, paaaaaaaaljon keräiltyjä kissoja ;b

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.