Monday, January 21, 2008

LATINOILLANVIETOSSA

 • Spent some time with our Spanish speaking friends. Un curso de cocina, kokkauskurssi kello 16 hintaan 10 euroa, sen jälkeen illanvietto klo 18 eteenpäin muille ystävyysklubin ihmisille. Kokoontumispaikka oli espanjalainen päiväkoti Mi casita Toisella linjalla, kaunis puutalo ja miellyttävä huoneisto. Tapasimme ensimmäiseksi pikku Miguelin joka rakenteli Legoista jotakin. Katselimme hänen kanssaan seinältä aakkoset ja niihin liittyvät kuvat. F:n kohdalla hylje, FOCA, J:ssä kirahvi, JIRAFA - jännää, olisin luullut että sana on G:llä, kannatti mennä päiväkotiin... Sammakkoa en tiennyt espanjaksi, SAPO, nyt tiedän.
 • Saimme ostaa kurssilaisten tekemään ruokaa. Sopa de camarónes, katkarapukeitto, ceviche, ei suomennosta, mutta maukasta oli. Kokkimme Renée on perulainen nainen, ceviche on perulaista syötävää. Siinä oli paahdettuja pähkinöitä ja kirjolohta ainakin, ja sipulia. Katkarapukeittoa en maistanut. Siinä näytti olevan kokonainen rapu sisässä, kun naapurin keittoon kurkistelin. Jälkiruuasta tykkäsin erityisen paljon. Se oli chileläisen Erneston isoäidin, abuelan, vanha leipävanukasresepti nimeltä colegial (koululainen). Sitä on ollut tapana tarjota koulusta kotiin palaaville.
 • Aika vähän oli suomalaisia paikalla. Me kaksi, ystävämme Kyllikki, ja paikalla olleen kolumbialaisen vaimo Viola. Ranskalaisen Jean Louisin jos vielä mainitsen niin loppuporukka olikin sitten espanajankielistä. Pikku Miguelin äiti on bolivialainen ja isä kuubalainen. Meillä oli ilo tutustua heihin ja meiliosoitteitakin  vaihdettiin. Marta haluaa oppia lisää suomea ja minä espanjaa. 
 • Viimeaikainen kova työnteko vaati veronsa emmekä jaksaneet  jäädä pitkäksi aikaa, mutta muut aloittivat syönnin jälkeen musisoinnin ja tanssimisen. Migueliton isä Pedro on taitava muusikko, Sibelius Akatemiassakin tunnettu. Kysyin Ernestolta mitä Pedro soittaa. Vastaus oli että ihan mitä vaan, mutta kitaraa alkajaisiksi. Huilu soi kuulemma myös taiturimaisesti.  Perulaisen keittömestarimme Renéen mies Rodrigo hallitsee lyömäsoittimia ja muuta. Renée ja Rodrigo viihtyvät myös parketilla salsatanssin kuvioissa.
 • Boleroa ja salsaa olisi ollut tarjolla, jos olisin jaksanut jäädä.  Tanssia opettava Pilar näytti pyynnöstäni pikaisesti boleron askeleet. Lisää toivottavasti seuraavalla kerralla.  Uno dos pausa... Yksi kaksi tauko...

3 comments:

 1. leipävanukasta sain kesällä Englannissa

  ReplyDelete
 2. Bonne année Rita, il y a longtemps que je n'ai pas mis de commentaire, mais je suis paresseuse pour écrire en Anglais.

  ReplyDelete
 3. Hannele

  Jos saan Ernestolta reseptin, voinen julkaista blogissa. Englantilaisilla on varmaan useita erilaisia ohjeita leipävanukkaille.

  Lyliane

  Bonjour. Bienvenue. Your comments are always welcome in French. Thank you and merci!

  Moi, j'ai été incroyablement pressée ce mois. Beuacoup de boulot, mais c'est plus facile maintenant.

  Nous avons un peu de neige en Finlande :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.