Tuesday, February 05, 2008

KUTSUJA KUTSUILLE

Miten hienoa! Osuin Ranskan TV:ssä taannoin näkemäni dokumentin uusintaan. Valkoisia eläimiä valkoisella tundralla, ja ohjelman alussa muitakin värejä. Vilaukselta näin ennen näkemätöntäkin lumiseutujen dokkaria eri päivänä. Huh, rankkaa katsoa jääkarhuja upottamassa kuononsa veriseen raatoon, mutta paljon upeaa kaunista hienoa nautinnollistakin riitti. Yksi hirvittävän ahdistava kohta oli pakenevaa jänistä saalistava haukka. Ei siitä sen enempää - muuten ahdistus alkaa levitä kehoon. Psykologisessa blogissani viittaan Daniel Golemanin tunneälystä ja sosiaalisesta älystä kertoviin teoksiin. Niistä saa käsityksen hermoverkostoistamme ja aivotoiminnasta joka säätelee mieltä kohottavia ja mieltä ahdistavia ärsykkeitä. Toisen elävän olennon tuska tai ilo heijastuu helposti muihin. Ei pelkästään ihmisestä toiseen, vaan myös esimerkiksi ihmisestä apinaan, minkä testit osoittavat selvästi. 

Tänään hengähdystauon paikka. Viime aikoina on ollut niin valtavasti töitä sekä muuta puuhaa että jo lähestulkoon rasitukseksi asti, vaikka kaikki onkin ollut mieluista juttua. Italian opetuksen kaavailua, ystäväni Kyllikin tapaaminen,hyviä työneuvotteluita meilitse,  nyyttäreiden suunnittelua lauantaiksi kavereitten kanssa... Elsalla on fonduepata, joten pääsemme kokeilemaan juustofondueta ja jälkkäriksi suklaafondueta. Käteeni osui "viinikellarissamme" kolutessani peltirasiaan verhottu espanjalainen Pata Negra, vuosikertaa 1995. Onkohan se vielä niitä peruja kun englannin ryhmäläiset lahjoivat opettajaa kurssien päättäjäisissä yritysten tiloissa opettaessani? Minulla oli aina tapana viedä niitä viinejä nyyttäreihin näiden samojen ystävieni nautittavaksi, joiden kanssa nyt aion kokoontua. Pata Negra sopii hyvin fondue-pataan, haha. Minkähänkokoinen se pata on? Kannibaalikokoa vai tavallisen keittiön padan kokoluokkaa? Asterix ja alppikukka palaa mieleen...
 
(Mitenkähän tässä systeemissä leikataan ja liimataan tekstinosia? Saanko neuvoja?)

Nyt laatimaan italian nettitehtävää, valmistelemaan huomista opetusta ja vastailemaan meileihin. Harmi joutua vastaamaan kiitos ei kutsuun mennä viettämään ystävänpäivää erään ystävän ja hänen pikkupoikiensa kanssa, mutta se osuu yksiin noitten fonduepatakarkeloiden kanssa. Ensi viikon lauantaiksikin on kutsu. Silloin juhlitaan ystävänpäivää latinoiden kanssa ystävyysklubilaisten kanssa. Onpa nyt kutsuille kutsuja!

Sitäpaitsi tänään taitaa olla sekä laskiaistiistai että Runeberginpäivä. Sanottakoonpa Runebergistä mitä tahansa, kyllä hän tortun osasi vääntää. Ja nyt käväisemään Hannelen blogissa. Se on ihme ellei siellä tarjota laskiaispullaa. 

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.