Sunday, March 23, 2008

PERSIAN JA PERSIALAISTEN LUMOISSA
Terveisiä kävelylenkiltä. Lumimaisemassa on mukava tallustella. Kuuntelin samalla persiankielistä musiikkia (musighi). Yhdellä ikkunalla oli kameli (shotor). Tilaisuus tekee paparazzin. Kamera (turbin) esiin, ja kuva (äx) pensasaidan raosta. Olen hullu. (Divane äm) Hulluna persian kieleen ja persialaisuuteen. Älkää tykätkö kyttyrää. 

Kivat kaverukset. Oikeanpuoleisen tapasin jo viime vuonna. Hän on Raouf (Ääntäminen: räuf ) Vasemmalla puolella Hannan. (Lausutaan Hännan) Hänen isosiskonsa Hannanehin näette edellisessä postauksessani Elinan ja Ashkanin kanssa samassa kuvassa.Vähän vanhemmat kaverukset seuraavassa kuvassa. Vasemmalla Fari, oikealla Farzan (Ääntäminen suunnilleen färsaan, soinnillisella s:llä). Farzan on ollut Suomessa 4-vuotiaasta asti, käynyt koulua ruotsin kielellä. Selvästi loistava heppu; pään päällä tähti!Lähettelin aamulla nouruz-juhlassa ottamiani kuvia juhlassa nyt tai viime vuonna olleille iranilaisille ja suomalaisille bahaille. Oli siellä amerikkalainen Susankin, argentiinalainen Gustavo, Voiton venäläinen ex-vaimo. Hups, olen tullut kuvanneeksi pelkkiä iranilaisia... Olen persian ja persialaisten lumoissa. Näin on käynyt. Ensimmäiset persialaiset ystävät minulla oli Italiassa opiskeluaikana. Näitä Suomessa tapaamiani minulle on nyt kertynyt viimeiset kolme vuotta. Jengi paisuu kuin pullataikina. Taas tapasin monta uutta. Jee!

Ja nyt tuli meili Amirilta! Hän kutsuu meitä kahville ja katsomaan uutta vauvaa...

5 comments:

 1. mitäköhän persialainen rakastajani nyt tekee...

  ReplyDelete
 2. Muistelee sinua tietysti!

  ReplyDelete
 3. Minäkin tunnen amerikkalaisen bahain nimeltään Susan. Olisiko sama? Hän tuli Suomeen jo 1970-luvulla. Tekee/teki työtä lasten kanssa.

  ReplyDelete
 4. Peikolla on paljon kyttyröitä joista se tykkää vaikka ei saisikaan.

  ReplyDelete
 5. Sahrami

  Ties vaikka olisikin sama. Ainakin tässä juhlassa hän oli mukana lasten musiikkiesityksessä, ja tiedän että hän on ollut kauan Suomessa.

  Isopeikko

  Muistakaamme myös Notre Damen kellonsoittaja, joka kuuroutui liiallisesta kellonsoitosta. Hmm... voikohan liiallisesta sellonsoitosta kuuroutua?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.