Friday, November 06, 2009

Hurmaavia blogejaSe non studiavo l'italiano non potevo lasciare commenti sui blog italiani. Se non avessi studiato... If I hadn't... Had I not studied Italian I couldn't leave comments on Italian blogs. Well I could, but not in Italian. It pays to study languages.

Ho trovato un blog che mi piace molto. Ma che bel castello. ( = What a nice castle.) La blogger è insegnante elementare.

Ellen olisi aikanaan opiskellut italiaa enpä voisi nyt kommentoida italiankielisiä blogeja italiaksi. Osuin todella kivantuntuiseen blogiin nimeltä "Onpa kiva linna", jota kirjoittaa ala-asteen opettaja. En ole vielä ehtinyt tutustua tarkemmin.

Leena Lumi omisti minulle pari postausta joissa oli yhteinen hurmion kohteemme syyshortensia. Hänellä näyttää olevan vielä muhkeampi pensas kuin meillä. Tässä pikku otos meidän kukista viime elokuussa. Käykäähän tutustumassa Leena Lumen hurmaavaan blogiin ellette vielä ole siellä käyneet.Entä oletteko huomanneet että Yöhoitajan maailmasta on muuttanut? Verna kirjoittelee nyt Bloggerissa.

Perjantait ovat nykyään aika tiiviitä. Aamupäivässä opetusta ja sitten Punaisen Ristin läksykerhon ohjaamista Pukinmäessä. Sieltä palattua jatkan aina omia töitäni ja valmistelen lauantain italian opetusta. Tänään kerhossa vieraili SPR:n projektikoordinaattori. Tutustun kaiken aikaa uusiin ihmisiin. Mukavaa.

8 comments:

 1. Kiitos Rita! Ja upealta näyttää. Nyt lyö ihan tyhjää tuo kukka hortensian alla...onko digitlaista eli sormustinkukkaa?

  Luin sinua vähän muutenkin ja täytyy todeta tuosta italian kielestä, että olen kolmasti sitä lähtenyt opiskelemaan, mutta jossain vaiheessa se menee niin vaikeaksi - minulle. Koulussa saksa esimerkiksi meni todella hyvin, vaikka en yhtään panostanut. Italian opettajani oli sitä mieltä, että jos on vahva germaanisissa kielissä, niin monella on silloin tavallista vaikeampaa romaanisissa kielissä.

  Ei yhtään harmita, vaikka en ymmärrä Concha Buikan laulujen sanoja, sillä tuntuu kuin musiikki ja melodia veisi vain lujempaa ilman sanoja. Ja Jael kääntää minulle joskus vähän espajaa...Bocellia kuuntelen myös siitä mitään ymmärtämättä. Rakastan oopperaa!

  Voi!, tulipa pitkä postaus, Rita. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Rita mainoksesta! : D Olet ihana! : )

  ReplyDelete
 3. HIeno onkin hortensiasi,muistelen....

  ReplyDelete
 4. Kiitos vinkkisistä!
  Kävinkin jo toisessa kurkkimassa, ja jatkan huomenna!
  Vähälumista viikonloppua toivotellen....

  ReplyDelete
 5. Anche noi siamo molto affezionati ad Antonietta di "Ma che bel castello", ci piace il suo mondo fatto di piccole cose, di piccole gioie!
  Rita, se passi da noi c'è un premio-meme per te, non vediamo l'ora di leggere le tue risposte!
  Baci da Sabrina&Luca

  ReplyDelete
 6. Hi Rita, a second language is great.
  Have the flowers survived the snowfall ?
  Brad

  ReplyDelete
 7. ciao sono contenta che sono finita in Finlandia, ma come mai conosci bene questa strana lingua?vivi lì da molto immagino, x me il tuo è il paese di Babbo Natale...che vita bella che fai
  A che livello insegni?

  ReplyDelete
 8. you know seeing the pics below... I wondered many times: what is the story behind such a swing in the garden? Is it for grown-ups or for children? is it for general relaxation or do you do something special while on it? Any particular traditions connected to it?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.