Saturday, January 09, 2010

Homework club continues


Läksykerho maahanmuuttajille jatkui eilen. Kouluun oli palattu edellisenä päivänä, joten läksyjä ei vielä ollut, mutta keksin heille muuta ohjelmaa. Kanssaohjaajani Hannakin pääsee nyt taas kevätkaudella mukaan. Syksyn vedin enimmäkseen yksin, vaikka SPR:n tyyli on että aina on vähintään kaksi vetäjää.

I'M A REDCROSS VOLUNTARY WORKER IN A HOMEWORK CLUB FOR IMMIGRANT CHILDREN ON FRIDAYS FROM 12 TILL 1 PM. SPRING TERM BEGAN YESTERDAY. We started with an exercise with sentences with the word SNOW in them.

Sanelin aluksi suomeksi ja englanniksi lauseita joissa oli sana LUMI / SNOW

Lumi on valkoista. Lumi on kaunista. Lumi on kylmää. Pidän lumesta. Rakastan lunta. Lapset leikkivät lumessa. Lapset leikkivät lumella. Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Snow is white. Snow is beautiful. Snow is cold. I like snow. I love snow. Children play in the snow. Children play with snow. Snow White and the seven dwarfs.

Toiseksi ohjelmanumeroksi otimme leikin: Arvatkaa mitä pussissa on. Kysykää kysymyksiä joihin opettaja vastaa "kyllä" tai "ei". (Onko se valkoinen? Onko se eläin? Onko se jotain syötävää?...)

Vastaus: KYLPYAMME / A BATH

Oppilaat eivät oikein vielä päässeet tähän leikkiin sisään. Pitää harjoitella lisää. Tuli liikaa kysymystyyppiä: "Onko se teroitin?" vaikka yritin ohjeistaa että ei kannata erikseen kysellä kaikkia maailman esineitä ja asioita, vaan esittää laajempia kysymyksiä jotka rajaavat asiaa.3) Korttipakka jossa kirjaimia. Piti sanoa mikä tahansa "maantietosana"; kaupunki, maa tai paikka jonka nimi alkoi sillä kirjaimella minkä opettaja käänsi näkyviin. Se voitti joka ehti sanoa ensin.

HELSINKI, SWEDEN, RUANDA, OMSK, SOMALIA, PUKINMÄKI, OSLO, AFRIKKA, KEMIA... UPS EIKUN KENIA...

Voittaja keräsi 22 pistettä, muut 9, 10 ja 11. Kaikki olivat hyviä!

Peli oli niin jännittävä että unohdin tarjota Punaisen Ristin kustantamaa suklaata. Minulla oli suklaalevy repussa, 200 grammaa. Kannoin se takaisin kotiin. Puh, painava! :D Kannan sen ensi perjantaina uudelleen läksykerhoon.


9 comments:

 1. Tuolla läksykerhossasi tekisi minunkin mieli olla..;-)

  ReplyDelete
 2. Oppilaillasi on hauskaa kerhossaan. Heille oppiminen on ohjauksessasi riemukas leikki.

  ReplyDelete
 3. Happy Teaching & Happy Sunday Rita!

  Jenny;-)

  ReplyDelete
 4. Tykkään sananleikkimistä. Mekin (minä ja kurssinkäverini) tekimme sananleikkiä kurssilla. :-D

  ReplyDelete
 5. Käääkkkk tarkoitin mekin "teimme" he he he...

  ReplyDelete
 6. Olitpas mukavia tehtàvià lapsosille keksinyt....Jos minulta olisi suklaalevy unohtunut jakaa lapsille niin luulenpa ettà seuraavalla viikolla levy olisi "kadonnut" oudosti ;)

  ReplyDelete
 7. Tosi hyviä leikkejä! Minä rikastutan usein englannin perustunteja käyttämällä erilaisia leikkejä. Sijoitan usein leikin tunnin alkuun tai loppuun. Se keventää tuntia ja laittaa käyttämään kieltä ihan eri tavalla.

  ReplyDelete
 8. Ciaoo! ^^ Per fortuna c'è anche la traduzione in inglese :)
  Già di per se fare volontariato è per persone stupende...se poi si aiutano i bambini...è un pensiero bellissimo! E un contributo a cambiare in meglio il mondo, secondo me.. Già un sorriso in più di un bimbo rende il mondo di oggi migliore di quello di ieri, non credi? :)
  Grazie per esser passata da noi, ma ora che abbiamo scoperto questo blog, passeremo spesso quì! ^^ Speriamo di non dar fastidio he he ciaooo!!! Buona domenica!!

  ReplyDelete
 9. Sinä teet ison työn kun suunnittelet ja valmistat noin hyvin oppitunnit etukäteen. Näkee, että rakastat työtäsi. Nuo leikit olisivat kivoja täällä meidänkin ranskantunneilla, keventäisivät tunnelmaa. Pitäisiköhän vihjata opettajalle. Muut oppilaat ovat englantilaisia, suostuisivatko leikkimään.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.