Wednesday, January 26, 2011

Hungarian cultureMinulla oli ilo ja kunnia vierailla Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa sekä saada lahjaksi tuore juhlateos. Meitä oli kuusi blogistia joiden osaksi tuo kunnia lankesi.

A visit to the Cultural and Scientific centre of Hungary. Literature, art, library...


Keskuksen antia: Taidenäyttelyitä, teatteria, elokuvaa, musiikkia, kirjallisuutta, kirjasto... Tiloissa opiskellaan unkarin kieltäkin.


Värit ovat Unkarin lipun värit: vihreä, valkoinen ja punainen.

The colours are those of the Hungarian flag: green, white and red.Kuvassa kaksi antologian kääntäjistä: Outi Hassi ja Juhani Huotari. Kirjaa lehteillessäni kiinnitin heti huomiota suomen kielen sujuvuuteen ja eloisuuteen. Muistiin jäi pysyvästi pari sanaa joita ihastuneesti pyöritän kielellä. "Sikstoisekseen" ja "lyhytproosa". Huudahdan itsekseni "Aivan. Lyhytproosa merkitsee novelleja, kolumneja, pakinoita." Siitä on kauan kun opiskelin kirjallisuustiedettä yliopistossa. Oliko käsite lyhytproosa minulle ennen tuttu? - No nyt on.


Kulttuurituottajat Jukka Haverinen ja Olga Huotari esittelivät keskusta ja sen toimintaa meille. Kaikesta huomasi että tämä ei ole heille mikä tahansa duuni, vaan siinä ollaan täysillä mukana. Kuvassa toinen oikealta on kustantamo Avaimen viestintäpäällikkö Ina, jonka kutsumana me bloggarit pääsimme kulttuurista nauttimaan. Äärimmäisenä oikealla näkyy lausuja Eino Kaikkonen, jota en valitettavasti voinut jäädä kuulemaan kun Unkariohjelma alkoi blogistien tapaamisen jälkeen. Samaten jäin tällä kertaa paitsi Avaimen kustannuspäällikön Anna-Riikka Carlsonin eloisaa tilaisuuden juontoa, josta sain makua kustantamon glögitilaisuudessa joulun alla.


Taide-esineet puhukoot puolestaan. Mietiskelin oravanpyörää kun näin tuon puputeoksen. Se on poljettava ja nimeltään Varjojänisresiina.


Yikes! A giant mosquito. Huh onpa iso hyttynen!

Mainittakoon vielä väliseinien, vastaanottotiskin ja liukuovien erikoislasi. Valoa heijastavaa vaikka himmeää.5 comments:

 1. Oi, tuo hyttynen jäi mieleeni, iso ja ihana..mut ei luonnossa..

  ReplyDelete
 2. Miälenkiintoista. Kerro sitten sen kirjan parhaat kohdat, jookos :)

  ReplyDelete
 3. Hanne: Minulle jäi jänis mieleen, ja siitä syntyvät ihminen oravanpyörässä assosiaatiot :)

  Peikko: Voisinpa tosiaankin raportoida lisää lukemisen edistyessä. Tässä ensimmäinen säe runosta Humus:

  Ihminen itää hitaasti

  ReplyDelete
 4. Rita,
  I love that bright & colorful interior.
  You must be fluent in Hungarian, for sure :)
  Brad

  ReplyDelete
 5. Brad: Yes, I loved looking around me.

  Hah hah, I don't speak any Hungarian :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.