Tuesday, January 24, 2012

Gay presidentti, voitto ihmisoikeuksilleYksi maailman tunnetuimmista bloggareista nosti Haaviston ja Suomen hienosti esille, Perez Hilton, otsikolla Finland could have a Gay president. Voimme olla ylpeitä ihmisoikeuksistamme.

One of the world's best known bloggers, Perez Hilton, talks about our gay candidate, in a most respectful way.

Meillä on naispresidentti, mikä sekin on maailmalla toistaiseksi vähemmistöilmiö.

Suomi viitoitti tietä tupakoimattomien oikeuksiin, mihin sekä tupakoimattomat että tupakoijat voivat olla tyytyväisiä. Silloinkin ajattelin "hyvä Suomi" !

Se että Haavisto on avoimesti gay on vain yksi lisäsyy itselleni äänestää häntä. Muita syitä on kasapäin. Olen kuunnellut hänen haastattelujaan ja lukenut hänen antamiaan lausuntoja ja seurannut keskusteluja. Olen aina vaan vakuuttuneempi siitä että Suomi kukoistaa jos saa presidentin jolla on taito innoittaa muita, neuvottelutaitoa, presidentin joka ajaa rauhan ja vähemmistöjen asiaa, suojelee luontoa ja kotejamme. Isänmaallinen sekä kansainvälinen. Poliittiselta taustaltaan vihreä. "Kaikkien kanssa keskustellaan." "Rakennetaan Suomea yhdessä."

Tästä on Facebookissa ja sen ulkopuolella syntynyt kansanliike. Olen niin innoissani että eilen jopa unohdin syödä.

Haavisto sai ääneni ensimmäisellä äänestyskierroksella ja saa sen toisellakin. Itse asiassa päätin äänestää häntä jo viikkoja sitten siinä vaiheessa kun pidin varmana että voiton mahdollisuutta ei olisi. Jaan hänen näkemyksensä maapallon ja Suomen tulevaisuudesta. Kannatan avoimmuutta ja mutkattomuutta jota hän edustaa.

Tätä monet ovat odottaneet. Aika on kypsä Pekka Haaviston presidenttikaudelle.

21 comments:

 1. Mä en muista, koska olisin ollut näin innostunut mistään politiikassa, tai no, kyllähän viime presidentin vaalit täällä USA:ssakin oli huikea riemuvoitto. Toivotaan, että samanlainen riemuvoitto koittaa Suomessa.

  Pekka on paras. :)

  ReplyDelete
 2. SAMA TÄÄLLÄ ITKIS :))) Ekaa kertaa olen näin innostunut politiikasta. Kiitos sinulle Facebook-osallistumisestakin.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:10 pm

  Perez Hilton on itse homoseksuaali.

  ReplyDelete
 4. No sitten hän ymmärtää oamkohtaisesti miten valtavan tärkeää tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat! Hänen lausuntonsa painaa vielä enemmän kuin esimerkiksi minun :) Kiitos tiedosta.

  ReplyDelete
 5. Fiksu ja taivava kaveri on Haavisto.Ei taida voittaa mutta aina voi toivoa. Huomennä menen taas äänestämään...häntä.Olimme muuten samassa lukiossa:)

  ReplyDelete
 6. Mà kuvittelin olevani jotenkin enemmàn avarakatsaisempi, mutta en ehkà nyt olekaan. Hienoa, ettà suomi on edellàkàvijà naistenoikeuksissa, mutta mielestàni tuo ettà maata edustaa homo ei ole millààn tavalla verrattavissa naispresidenttiin. Ei mua haittaa kumpi tulee presidentiksi, molemmat varmasti hyvà vaihtoehto. Uskon kuitenkin, ettà Haaviston homous katsotaan ulkomailla negatiivisena asiana, toisin kuin naispresidenttius. Tuntien hyvin tàmàn italialaisen kulttuurin voin kuvitella kuinka paljon vitsià Haavistosta tullaan homouden takia heittàmààn ja minkàlaiseksi maaksi suomi leimautuu. Sità en kuitenkaan haluaisi vaikka ei mulla muuten homoja vastaan mitààn ole.

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:45 pm

  »Herra antoi sataa taivaasta tulta ja tulikiveä Sodoman ja Gomorran päälle. Hän tuhosi nämä kaupungit ja koko tasangon sekä kaupunkien kaikki asukkaat ja maan kasvitkin.»

  Syy miksi näin kävi oli julkinen haureus, miehet makasi miesten kanssa. Synti sai palkkansa!

  Miettikää, miettikkää, mihin Suomi on tämän homo-haaviston myötä vajoamassa ja ennen kaikkea miettikää ketä äänestätte, millaisen maailman jätätte perinnöksi. Kyllä inhottaa syvästi koko homo-pari

  ReplyDelete
 8. Hannele: :)

  Yaelian: Minun nähdäkseni Haavisto on jo voittanut. Äänestämään menossa tänään.

  Ciacy: Verdetto finalen vakituisena katselijana voin italialaisten kunniaksi sanoa että ainakin siinä ohjelmassa gayt ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Ensimmäiset gayt ja bit joita elämässäni tapasin olivat italialaisia, Perugiassa, enkä silloinkaan ajattelut että heitä pitäisi kammoksua, syrjiä tms, saati sitten tämän ajan maailmassa. Pikku hiljaa ihmiset alkavat tajuta että nämä ovat luonnollisia asioita, vaikka ensin tuntuisikin oudoksuttavalta.

  Eipä siitä kovin kauan muuten ole kun naisia ei hyväksytty äänestämään, eikä lääkäreiksi, eikä yliopisto-opiskelijoiksi, niin että varmasti voidaan naispresidenttiä verrata gay-presidenttiin !

  Anonyymi: Haavisto on avoimesti sitä mitä on - ja luojan luoma jos tässä nyt raamattua ryhdytään tulkkaamaan. Tässä lisää raamatusta: "Heittäköön ensimmäisen kiven se jossa ei itsessä mitään vikaa ole". Haavistossa kunnioitan syvästi sitä että hän ei heittele kiviä eikä hauku ketään, vaikka häntä on takuulla elämässä pilkattu ja solvattu. Muutaman viikon olen ollut hänen kampanjassaan mukana Facebookissa. Hän on hieno ihminen.

  Vanha käytössääntö: Ellet voi sanoa hyvää ole hiljaa. Mahtaako sekin olla raamatusta? Hyvä on kirja, täytyy sanoa, mutta miten sitä tulkitaan...?

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:18 am

  Vai että ihan Perez Hilton? Jos bloggaajalla olisi yhtään kykyä ottaa selville asioista, hän tietäisi että "Perez Hilton" ei todellakaan ole mikään maailman tunnetuimpia bloggareita, vaan kolmannen luokan viihdejuoruilija, jota USA:ssa kukaan ei pidä missään arvossa. Suomalaisten naiivius ei ikinä jaksa hämmästyttämästä...

  ReplyDelete
 10. Kiitos tiedoista ja mielipiteistä anonyymille. Kiinnostava tieto tuokin että KUKAAN USA:ssa ei pidä Hiltonia arvossa. Eikö edes hänen äitinsä? :)

  Suomalaisten naiivius... Hmm... Itse oikeastaan tykkään naiiveista ja kilteistä ihmisistä, mutta eihän se kaikkia miellytä. Enemmänkin hämmästelen pilkallisia ja kyynisiä yksilöitä. Makunsa kullakin.

  ReplyDelete
 11. Anonymous3:32 pm

  Perez on julkkisbloggaaja joka bloggaa lähinnä viihdemaailmasta, mutta hän ajaa myös ihmisoikeuksia ottamalla säännöllisesti esille tapauksia, joissa ihmisoikeuksia vahvistetaan tai poljetaan. Perez on ehkä blogimaailman Seiska, mutta lukijamäärät ovat valtavat. Kaikki lukee, kukaan ei myönnä lukevansa. Kyllä se on positiivista huomiota, että Suomessa ei haittaa vaikka olisit homo - voit olla jopa ennakkosuosikin haastaja presidentinvaalin toisella kierroksella! Tällaisia esimerkkejä on erittäin tärkeä tuoda tavallisten ihmisten tietoisuuteen, juuri heidän tietoisuuteen, joiden lukemisto koostuu Perez Hiltonista ja Seiskasta.

  ReplyDelete
 12. Anonyymi: Ahaa... tuohan on jännä näkökulma. Taidan käväistä uudelleen lukemassa hänen blogiaan kunhan ennätän. Ylimääräinen aika on mennyt Pekan haastatteluja seuratessa ja vaalikampanjaa edistäessä Facebookissa.

  ReplyDelete
 13. Minulla ei ole mitään Pekka Haavistoa vastaan. Hänen isänsä oli pikkusiskoni lukion rehtori, joten Haavisto on tuttu nimi.

  Mutta Sauli Niinistöllä on pitempi poliittinen ura ja niin paljon enemmän kokemusta, että olen äänestänyt häntä sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella.

  Nyt on taloudellisesti dramaattinen aika Suomessa ja koko Euroopassa. Siksi tarvitaan presidenttiä joka ymmärtää todella hyvin talousasioita ja jolla on paljon kontakteja aivan ylimmän tason valtiollisiin päättäjin mahdollisimman monissa maissa.

  Niinistöllä on myös ollut vaikeuksia elämässä: vaimon kuolema, joutuminen todelliseen kuolemanvaaraan tsunamin aikaan. Hän ollut opiskelijana työssä rakennuksilla. Kaikki ei ole tullut hänelle helposti.

  Kirjailijana minusta olisi hauska ajatus, että saataisiin runoilija presidentinpuolisoksi. Se tekisi hyvää runouden arvostukselle, ja onhan Saulikin tietysti hyvä kirjoittaja. Tämä on plussaa varsinaiseen syyhyn äänestää Niinistöä.

  Uskon, että Pekka Haavistolla on hyvä poliittinen tulevaisuus. Olen surullinen siitä, että Lipposta ja Väyrystä arvostettiin niin vähän. He olisivat ansainneet paremman tuloksen, ovathan he kokeneita valtiomiehiä.

  ReplyDelete
 14. Anna: Niinistö olisi minunkin valintani ellei Pekkaa olisi. Ja kokoomusta äänestäisin ellei vihreitä olisi. Totta tuo mitä talousasioista sanot.

  Pidän eri paljon sinun kommentissasi tuosta kun sanot uskovasi että Pekka Haavistolla on hyvä poliittinen tulevaisuus. Samaa olen ajatellut itsekin koko ajan. Hän on mielestäni sellainen ihminen joka saa hyvää aikaa kaikkialla missä liikkuu. Meillä hänen kampanjassaan mukana olevilla on niin hieno me-henki että toivon voivani jossain muodossa jatkaa Pekan pyrkimysten tukemista, tulipa hänestä pressa tai ei :)

  ReplyDelete
 15. Ups, kirjoitusvihre jäi edelliseen... Korjaan: ..."saa hyvää aikaan kaikkialla missä liikkuu"...

  ReplyDelete
 16. "Olen niin innoissani että eilen jopa unohdin syödä." Ihana! Itsekin melkein unohdin syödä lauantaina, kun kävin äänestämässä Belgradissa. Vaali-innostus sai hetkeksi vallan minustakin. :)

  Olen ollut positiivisesti yllättynyt koko kampanjan ajan ihmisten järkevästä suhtautumisesta tähän seksuaalivähemmistökysymykseen. Erilainen meininki kuin reilu vuosi sitten 'homoillan' jälkeen. Jotenkin täältä kaukaa käsin katsottuna ahdasmieliset kommentit on jäänyt minulta aivan huomaamatta, jos niitä edes on ollut. Tänään kuitenkin erehdyin katsomaan Ajankohtaista kakkosta Areenasta ja voi elämä mitä ihmiset ilkeävätkään sanoa tv-kameroiden edessä, jonka nyt luulisi olevan aivan eri asia kuin nettifoorumeilla huutelu. Onneksi noiden mielipiteiden esittäjät taitavat olla selvä vähemmistö Suomessa. Go Pekka!

  ReplyDelete
 17. Anni: Sama ihmetys itselläni usein tuosta että mitä jotkut päästelevät suustaan. Kovin on erilainen itsekunnioitus meillä ihmisillä, ja erilainen käsitys hyvästä käytöksestä julkisiilla paikoilla.

  Meillä on mahtavan hyvä kampanjafiilis Facebookissa Äänestä Pekka presidentiksi sivulla. Tykkääjiä jo päälle 107.000 ja kaiken aikaa tulee viestiä että äänestetty on ja sukulaisia puhuttu myös äänestämään Pekkaa :)

  ReplyDelete
 18. http://www.facebook.com/haavisto2012

  ReplyDelete
 19. Anteeksi kun puutun asiaan ja uskon että fiiliksenne olivat tosi hienot, mutta fiiliksillä ei oikeasti pitkälle pötkitä.
  Vihreät ovat uusvasemmistolainen puolue. Se käy ilmi kun tarkastaa heidän periaatteitaan. He painottavat kollektiivisuutta, ei yksilön valintojen vapautta, rajoituksia rankaisuin, jne - ei uskois.
  He eivät myöskään ole tukemassa Israelia.

  ReplyDelete
 20. Kirsti: Oikeassa olet - fiiliksillä ei vielä tekoja tehdä, mutta osa Haaviston kannattajista alkoi toimia vaalien jälkeen. Olen mukana kansalaisliikkeessä joka oikeasti tekee tekoja. Meillä on Facebookissa Pekkaforum ja teemme pieniä ja suuria "pekkatekoja". Meistä yksi sai aikaan perustaa paikkakunnalleen läksykerhon ja toinen perusti tukiryhmän yksin Suomeen tuleville somalinuorille. Tämä sen pohjalta että minä kertoilin vapaaehtoistyöstäni Punaisessa ristissä.

  Politiikasta en tiedä vielä kovin paljon. Olen vasta näiden vaalien ja Haaviston innostamana siitä kiinnostunut. Väittäisin kuitenkin että löydät joka puolueen ohjelmasta jotain mitä et kannata, ja puolueen jäseniä joilla on toisistaan poikkeavia kantoja asioihin.

  Facebook: Pekkaforum.org

  ja toinen Pekan innokkaista kannattajista syntynyt sivu Facebookissa:

  Ihmeidentekijät

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.