Sunday, January 29, 2012

Great presidential candidatesPekka Haaviston kampanjan facebook-sivulla on uskomattoman hieno tunnelma. Tykkääjämäärä nousee koko ajan. Kohta 100.000. Tämä on kansanliike. Suomi todella on kokoaan suurempi. Kuulumme maailmaan, emme pelkästään omaan nurkkaan.

Proud to be a Finn. Happy to be part of this presidential campaign. Both candidates are excellent. I voted for Pekka Haavisto in both rounds. Read more here in English.

17 comments:

 1. Anonymous2:51 pm

  Vain osa suomalaisista käyttää Facebookia. Emme valitse presidenttiä Facebook-Suomelle vaan Suomelle.

  ReplyDelete
 2. Hei!
  Tässä linkki mun blogiin, jossa oma kannustukseni Pekka Haavistolle!
  http://minnuli.blogspot.com/2012/01/kumpi.html

  ReplyDelete
 3. Facebookissa on ihan samoja ihmisiä kuin oikeassa elämässäkin. En tiedä keitä ne "me" ovat joista puhut mutta voitte ilman muuta valita presidentin mille Suomelle tahansa.

  Pekka Haaviston kannattajien kesken vallitsee ystävällinen reilu toisia kunnioittava tunnelma. Ihan harvinaisen vähän on asiattomia ilkeitä kommentteja

  Pekka itsekin on käynyt siellä meitä kiittelemässä, joskus kirjoittamalla kommentin, joskus videolla. Ja meistä monet kampanjoivat ihan tosissaan tuolla maisemassa, jakavat esitteitä, rintanappeja, pitävät teemakonsertteja. Tyylinä on edistää hyvää asiaa ja pidättäytyä ketään haukkumasta.

  ReplyDelete
 4. OH MY GOSH.. RITA... I have been trying for so long to post to your blog with no luck. IT would open the window and just spin and spin and spin. FINALLY TODAY i'm on... yeah!!!!

  Your a brave soul announcing who receives your vote. Here in the USA this could cause many an arguement of which I've never understood. I always felt that was the main reason for an election, no? To recognize our personal choice & who best represents our beliefs and values.

  Best of luck to your candidate.

  i'm having a GIVEAWAY.. come by to put your name In. ALL WELCOME!

  ReplyDelete
 5. Hienoa Minnuli, kiitos ! Kommenttiasi ei vielä ollut täällä kun tuolle anonyymille vastailin, joten tämä menee nyt näin päin... Tulen käymään blogissa.

  ReplyDelete
 6. Coopy: So good to see you! Yes, this is an exceptionally open and candid campaign we are having for Mr Haavisto. He sets an example for it himself. He is warm and modest and brave, and some of us just love him :) Woodstock and flower power, man! Peace and love, hah hah... Who would believe this is politics?

  I'll come and visit you. Let's hope the spirit of Blogistania allows me to enter!

  ReplyDelete
 7. Tällaista vaalihuumaa en ole ennen kokenut. Ensimmäistä kertaa ihmiset puhuvat hyvin vapaasti siitä ketä aikovat äänestää tai ovat äänestäneet. Jostain syystä nimenomaa Haaviston kannattajat ovat tässä avoimuudessa aktiivisia. Toivoa sopii, että tästä voisi alkaa uusi avoimuuden ja luottamuksen aikakausi! Jospa kirkkokin (oma työyhteisöni) oppisi tästä jotakin.

  ReplyDelete
 8. Kimmo: Avoimuus, keskustelu, oikeudenmukaisuus, toisen ihmisen kunnioittaminen, ihmisoikeudet, luonto... kaikki yhteistä Suomea rakentamaan. Ihan luulisi että kirkot ja kaikki uskonnolliset yhteisöt kilvan kannattaisivat tämmöistä. Tiedän että sinulle tämä istuu, olet jotenkin "haavistolainen" jo ennestään kuten minäkin :)

  Minä aion jatkaa Haaviston ajamien asioitten kampanjointia muodossa tai toisessa vaalien jälkeenkin, kävi niissä miten kävi. Näistähän Arkiterapeutti Kops on jo muutenkin vuositolkulla puhunut. Kun ei vaan olisi paasaamiseksi kehittymässä :D

  ReplyDelete
 9. Anonymous12:09 am

  Näistähän on tulossa oikeisto vs. vasemmisto -vaalit. Vasemmisto taistelee oikeistoa vastaan käyttäen Pekka Haavistoa hyväkseen. Viime vaaleissa se sai naiset äänestämään vasemmistoa feminismin nimissä.
  'La donna è mobile', kuin höyhen tuulessa.

  ReplyDelete
 10. Anonymous: Niinhän se on että vaikka mitä pientä ja suurta oheisilmiötä kehittyy kampanjan edetessä.

  Suomennetaan vielä niille jotka eivät ymmärrä: La donna è mobile = "Nainen on kännykkä" :D

  ReplyDelete
 11. I echo Tammy. My lips are sealed about presidential candidates here in the US.I'd get a splash of rotten tomatoes for spilling the beans.
  Go girl! You get that vote out there for the winning guy.
  All the best,
  Always,
  Brad

  ReplyDelete
 12. Brad: Yes, "rotten tomatoes" sound like politics, not our two gentlemanly presidential candidates :) Life is full of surprises.

  ReplyDelete
 13. Rita,

  voi hyvin olla että työn, sairauden ja muun aseman vuoksi ihminen ei voi avoimesti kertoa äänestämisestään.

  Mutta tuo ensimmäinen anonyymi voi myös olla ihminen joka ei tunne tietokoneita ollenkaan. Sellaisia on paljon. Sonera kääri puhelinlinjat rullalle, eikä ole antanut luvattuja laajakaistoja ja muita tilalle samassa suhteessa.

  Sen lisäksi maalla asuu paljon vähäväkistä väkeä.

  Enpä minäkään ole mielipiteitäni juuri kuuluttanut. Ehkä siitä ei olisi vahinkoa. Mutta en ole vain oikein tottunut.

  ReplyDelete
 14. Ripsa: On paljon syitä miksi joidenkin ihmisten on jopa viisaampaa olla kertomatta ketä äänestää.

  Ja sitten taas toisaalta voi olla syitä miksi kertoo ketä äänestää. Minulla esimerkiksi näitä syitä oli tässä kampanjassa. Kannatan samoja asioita kuin Haavisto. Niitähän olen monin tavoin ilmaissut kannattavani jo vuosia Arkiterapeutin blogissani; ihmisoikeudet, avarakatseisuus, avoimuus, heikompien puolustaminen, keskustelun ja kuuntelun tärkeys...

  En ole koskaan ollut erityisemmin politiikasta innostunut. Nyt sattui kohdalleen. Joka tapauksessa ajan edelleen samoja asioita ja puhun niistä sopivissa tilaisuuksissa.

  Saatat osaksi olla oikeassa tuossa mitä kirjoitat ekasta anonyymistä, mutta jos ihminen ei tunne tietokoneita miten hän blogiani pääsi kommentoimaan? :)

  ReplyDelete
 15. Rita,
  olen elänyt puolet elämästäni maalla, joten tunnen sitä mentaliteettia aika hyvin. Anonyymi nro. 1 on saattanut pyytää esim. koululaislastaan kirjoittamaan vastauksen. Sitä paitsi kirjastoissa on tietokoneet.

  Tai sitten hän on ollut ehdottomasti eri mieltä kuin sinä Facebookin vaikutuksesta elämään yleensä ja vaaleihin erityisesti, niin että silloin kommentti oli poliittinen.

  Noh, saa nähdä muuttuuko joku johonkin suuntaan nyt kun tulee kokoomuslainen pressa. Ongelma on vain se että Halosen aikaan varsinkin presidentiltä otettiin paljon pois valtaa.

  Mitä tulee noihin arvoihin joita luettelit, olen tottakai samojen kannalla. Demokratia siinä muodossa kuin se on Pohjolassa taitaa olla kuitenkin niitä parhaita poliittisia järjestelmiä.

  ReplyDelete
 16. Ripsa: Demokratiaa parempaa järjestelmää ei taida olla olemassa. Paljon en politiikasta tiedä mutta tuon luulen tietäväni.

  Niinistö kuului juuri sanovan TV:ssä että hän ei ole kovasti muutosten kannalla muutosten itsensä vuoksi tai jotain yhtä pyöreää, kun häneltä kysyttiin mitä kaikkea tulee muuttumaan kun hän astuu virkaan ja lisäsi siihen että tokihan hän joissakin asioissa on erilainen kuin presidentti Halonen.

  Voi että on ollut virkistävää kuulla näinä viikkoina kun Pekka Haavisto on puhunut mutkittelematta ja sanonut mitä asioista ajattelee. Hän tuntuu niin AIDOLTA !

  Mitä tuohon anonyymiimme tulee, eka fiilikseni hänen töksäytyksestään oli huono. Itselläni ei ole tapana käydä heittämässä pahantuulisia tai negatiivisia kommentteja nimettömänä minnekään. Parempi olla häntä yhtään enempää pohtimatta.

  ReplyDelete
 17. Rita,

  joo. Nyt ei oikein voi kuin odotella ja katsella.

  Kyllähän tuossa oli muutosten airut, selvästi. Mutta sitten ne pölvästit siellä Hesassa menivät listaamaan kysymyksiä Guggenheimista, jotka olivat niin kilttejä ja pehmeitä, että otin ja suutahdin vihreiden ryhmälle. Taisi olla kaupungin.

  Te hesalaisparat ja me maalaisparat!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.