Monday, May 18, 2015

WSOY:n kirjallinen aamiainen, Osa 2


Väkeä valui auditorioon aamiaisbuffetista. Kuka valmistautui kuuntelemaan kirjailijoita, kuka haastattelemaan tai valokuvaamaan. Tietokirjojen, romaanien ja runojen kirjoittajat istuivat itsekin siellä yleisön joukossa, kunnes vuorollaan astuivat ja istuivat korokkeelle muiden eteen. 
  

Ensimmäinen vuorossa, kanadanranskalainen André Noël Chaker, puhui ilman haastattelijaa, selvällä suomen kielellä, viehättävällä aksentilla, tarmoa säteillen. Mainittakoon että hänellä on savolainen vaimo, ehkäpä samanlainen tarmonpesä kuin miehensä, koskapa kuulemma pitää kannustuspuheita, jotka saattavat sisältää puhuttelun "idiootti-mamu". Chaker on yritysvalmentaja, missä hommassa tarvitaan energiaa, työntämistä, vetämistä ja motivointia, saatamme kuvitella. Hänet  on valittu Suomessa vuoden puhujaksi, mitä hän ihmettelee, koskapa suomi on "vasta hänen viides kielensä". 

Häneltä on ilmestymässä asiaproosateos Joulupukin unelma. Aiemminkin Chaker on suitsuttanut joulupukkiamme. The Finnish Miracle: ihanuuksien ihmemaa - teos (Talentum) oli myydyimpiä tietokirjoja vuonna 2011. 

Joulupukin unelma, Santa's Dream

Tavoitteenaan hänellä on luoda Suomelle oma Petit prince tai Tintin. Lukekaas täältä. Kustantajan sanoin: "... täysiverinen koko perheen satu sinnikkyydestä, luovuudesta ja ennen kaikkea unelmista ja niiden toteutumisesta".

Aikamoisen hieno lahjakirja joulua arvostaville ihmisille. Minä esimerkiksi nautin joulusta joka vuosi viikkotolkulla. Joulukirjojen lukeminen kuuluu omaan jouluohjelmaani. 


Mitä kanadalaisemme sanoo niille suomalaisille, jotka kyselevät miten ulkomaalainen kuvittelee voivansa omia meidän joulupukkimme? Olen mitä sopivin, hän huudahtaa, nimeni on André... NOËL !

Noël  =  suomeksi joulu 

2 comments:

  1. Onpa ihana idiootti-mamu! Tällaista innostusta lisää!!!

    ReplyDelete
  2. Marjatta: Sinä ja minä ollaan nyt löydetty yhteinen mieltymys - innostus :) Pidetäänpä tätä asiaa yllä !

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.