Thursday, June 09, 2016

Jenni Petäjä, Letille 1 ja 2


Kaksi kaunista lettileidiä. Saara Tiuraniemi haastatteli Jenni Petästä, jota Suomen suosituimmaksi lettitaiteilijaksi tituleerataan. Olimme pressitilaisuudessa kuulemassa mitä uusia lasten- ja nuortenkirjoja WSOY ja Tammi juolkaisevat tulevana syksynä. Hurmaannuin tästä letityksestä niin että aloitan tekemällä sille ihan oman postin, ja kertoilen sitten erikseen muista ihanuuksista. 

Jenni Petäjän ensimmäisiä letityksiä mainostetaan verkkokauppa Adlibriksessä näin: LINKKI. Kirjan valokuvat on ottanut Laura Mandelin. Teos Letille saa pian jatko-osan Letille 2. Saa nähdä poikiiko letitysvillitys  aikanaan vielä  kolmannen osan ja siitä syntyykin trilogia.


Siinä veivataan mallin upeista hiuksista pitkoa, pötköä ja pyörylää. Ai että tulikin taidokas ! Jenni punoi ja kieputti tätä parikymmentä minuuttia samalla kun muita kirjantekijöitä haastateltiin. 


Kirjan kannet heijastettuina valkokankaalle. Osa 2 oikealla.
Uudessa kirjassa nähdään punkkareita, gootteja ja rokkimimmejä.
Opitaanko sieltä prinsessa Leian korvapuustit?
Entä Asterixin ja Obelixin letit?
Peppi Pitkätossun letteihin tarvittaneen rautalankaa.Kun vähän vielä tukka kasvaa, sadun prinssi voi kiivetä palmikkoa pitkin prinsessan torniin.
Tässä yksi oma alkeellinen peruslettini kuuden vuoden takaa.Saara Tiuraniemen lettikampaus sopii mitä parhaiten lasten- ja nuortenkirjojen kustantajalle. Harry Potterin ihailijat voivat tunnistaa hänen kaulakorunsa. Sekin on kuin osa "työasua". 

Viimeisessä kuvassa hän katselee Villa Kiven ikkunoista ja ajattelee miten monipuolinen ja onnistunut julkaisuohjelma heillä on taas tänäkin vuonna. Merkintöjäni viime kesän vastaavasta pressipäivästä täällä. Sekin pidettiin Linnunlaulussa, Villa Kivessä.WSOY ja Tammi, Syksyn uutta kirjasatoa

Helppolukuinen Lukupalat-kirjasarja
Paula Noronen, Tagli ja Telle 
Salla Simukka, Sisarla
Maria Turtschaninoff, Naondel
Julia Niemi, Et kävele yksin,
Sinikka ja Tiina Nopola, Risto Räppääjä

ja monta muuta uutuutta ja yllätystä, joista lisää myöhemmin.


6 comments:

 1. Olipas se mukava postaus. Lettijuttu oli kiva ja mukava kun listasit syksyn uutuuksia. Salla Simukkaa odotan kovasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anneli. Leteissä on tunnelmaa :)
   Salla Simukkaa kannattaakin odottaa. Uusi kirja vaikuttaa ihanalta,
   ja siinä on satumaisen ihana kuvitus.

   Delete
 2. Näitä lettikirjoja ilmestyykin yhä vaan todella paljon. Niitä on mukava selailla, vaikka vaikeitahan monet letit ovat tehdä - varsinkin tosiaan itselle. Tuo lettikampaus taitaa olla Saara Tiuraniemen "tavaramerkki". Aina, kun olen hänet tavannut, on hänelle ollut tuollainen letti. Sopii hänelle hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saaralle sopii kauniisti ja onkin tosi hyvä kampaus lastenkirjojen kustantajalle :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.