Tuesday, December 09, 2014

Itsenäisyysmietteitä


Itsenäisyyspäivän kutsut, suomalais-ranskalais-intialaiset. Ystäviä, ruokaa, yhdessäoloa. Pirjon kakku oli mahtavan muhkea taas kerran. Once more, a delicious cake made by Pirjo.

                              


 Itsenäisyys.  Vapaus. Autonomia. Itsemääräämisoikeus.
Luin kirjaa pienelle lemmikillemme Noorille. Ei ole lainkaan yhdentekevää mitä luemme ja mitä puhumme lapsille (tai aikuisille, ei sen puoleen).


Moninaisia mietteitä liikkuu päässäni. Olen aina saanut asua itsenäisessä valtiossa. Kaikille ei ole tätä etua suotu. Selailen Tahar Ben Jellounin kirjaa jossa hän juttelee tyttärelleen ja vastaa tämän esittämään kysymykseen: "Isä, mitä on rasismi?" 


6 comments:

 1. Tämä on hyvä kirja. Käytin sitä elämänkatsomustiedossa samoin kuin Erc-Emmanuel Scmittin kirjoja Herra Ibrahim ja Koraanin kukkaset ja Nooan lapsi.

  ReplyDelete
 2. Marjatta: Tänään juuri mietiskelin että kodeissa ja kouluissa kannattaisi lisätä elämänkatsomustiedon tapaista opetusta ja kaikenlaista ihmisyyden ja käyttäytymisen ynnä muun sellaisen harjoittelua. Hienoa että olet opettanut tuota oppiainetta ! Nostan hattua.

  (Mistähän syystä blogger pistää minut kirjoittamaan numerokoodin ennen kuin voin jättää kommentin? En ole ite sellaista asentusta laittanut.)

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa kiinnostavalta kirjalta. Kiitos lukuvinkistä. Ihanat kattaukset itsenäisyyspäivän kekkereillä :)

  ReplyDelete
 4. Auts, olin kirjoittanut tuon nimen ihan väärin:Eric-Emmanuel Schmitt.

  Tykkäsin kovasti ET:n opettamisesta. Kävin kursseja ja opiskelin itsekin samalla asioita, silloin ei ollut vielä mitään yliopistoarvosanaa, vaan ET-opettajia koulutettiin kesäkursseilla.

  Kyllä täällä numerokoodia kysytään, mutta ei se haittaa.

  ReplyDelete
 5. Hieno kakku! Ja olen joskus lukenut tuosta kirjasta,varmaankin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä!

  ReplyDelete
 6. Mai: Kauniit oli kattaukset. Nautin suunnattomasti :)

  Marjatta: Kiitos korjauksesta. En ollut vielä ehtinyt googlata, ei hätää :) / Sehän se opetuksessa upeaa onkin että samalla oppii itse.

  Jael: Kakku oli sekä komea että herkullinen. Monta Pirjon tekemää kakkua olemme jo porukalla popsineet. / Kirja on ihana. Kertaalleen olen vasta lukenut. Sen voi lukea monta kertaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.